Activiteiten

Maskerworkshop: “Wie ben jij ?”

Maskerworkshop met Frans Krom, professioneel maskerspeler en maskermaker,  24 en 31 januari 2018 en 14 en 21 februari 2018 steeds van 20 – 22 uur in de Instee,
Zuidsingel 45-A, 3811 HC Amersfoort. Kosten €50
Aanmeldingen bij Joop Cillessen, Teatro Obstinato, 0620092176 en joopcillessen@gmail.com

In deze maskerworkshop gaan we aan de slag met maskers waarin een bepaalde menselijke karakter is vastgelegd. Hun manier van lopen, stemgebruik, houding en gebaren zijn door het karakter al bepaald.  In de workshop leer je hoe je met je eigen fysiek dit karakter via houding stem en beweging aan het publiek laat zien.
Hierbij is het ook belangrijk dat je de verlangens, wensen, behoeften, etc. van het karakter laat zien. Door het vastgelegde karakter heeft een masker ook een beperking, je kunt niet alles meer spelen. Hoe vind je je spelvrijheid in deze beperking?

Je zult ervaren dat je als bespeler van het masker bestaande eigen spelpatronen en structuren moet loslaten om ruimte te geven voor het karakter van het masker.
Een workshop voor iedereen die uitgedaagd wil worden om nieuwe spelgebieden te betreden.

2015, 30 jarig bestaan
Dit jaar viert Teatro Obstinato haar 30 jarig bestaan. Dit laten wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. We organiseren naast de gebruikelijke voorstellingen een bijzonder festival.
Het festival vindt plaats in Theater de Lieve Vrouw, op 26 september a.s. Er worden meerdere voorstellingen gespeeld, met een aantal maskergroepen uit Amersfoort en andere delen van het land. Ook wordt er een kindervoorstelling gespeeld, waarbij ook volwassenen zich zeker niet zullen vervelen. Een spetterend festival waarin Commedia dell ’Arte de hoofdrol speelt.