Regisseurs

Teatro Obstinato heeft met een keur aan regisseurs mogen werken. Iedere regisseur bracht de groep weer nieuwe invalshoeken en ervaringen.

Vanaf het eerste uur was het Juan C. Tajes die lange tijd op geheel eigen wijze zijn stempel drukte en als eerste de groep een geheel eigen gezicht gaf. Kern was de traditionele Commedia dell’Arte stijl.

Vervolgens is een aantal jaren gewerkt met de regisseur Guillaume Le Marre. Onder leiding van deze regisseur zijn nieuwe theaterwegen verkend. Het stuk ‘ Op Zondag Vissen Bijten Niet ‘ is een voorbeeld van deze verkenning, zowel in tekst, kostuums en schmink en het bewegen als groep (‘flocken’).

Met regisseur Ronald Stout als drijvende kracht heeft de groep het aangedurfd om de bewerking van een literaire grootheid op de planken te zetten; Samuel Beckett in een bijzonder theaterjasje. De bijdrage van Ronald lag in de interpretatie van de tekst.

Frans Krom: regisseur, speler en maskermaker pur sang. Kent als geen ander het maskerspel in al zijn facetten. In zijn periode is er ook geëxperimenteerd met clownerie, waarbij ook Lidion Zierikzee een rol speelde. In deze periode werd voor het eerst geëxperimenteerd en gespeeld met ‘full-face’-maskers.

Jorn Laponder regisseerde het stuk ‘Karakters’ en wist door zijn aanpak een lichte voorstelling met veel spelplezier neer te zetten.

Thij de Haan regisseerde het stuk ‘Wijkende Tijd’ naast zijn dagelijkse werk met ouderen. Het stuk geeft een beeld van ouder worden.